Låna pengar

Större krediter

Att låna pengar är något som de flesta måste göra någon i livet. Det kanske vanligast lånet du kommer att ta är ett bolån när du skall köpa fastighet. Det är också det lånet med den billigast räntan. Varför? Den enkla anledningen är att bostadslån tas mot en säkerhet. Banken använder den fastighet du skall köpa som säkerhet. En normal ränta på ett bolån 2016 är runt 1,5%.

Låna utan säkerhet
Behöver du låna ett belopp på upp till 500 000 kronor så är privatlån det vanligast lånet på marknaden idag. Vad är då ett privatlån? Du kan låna mellan 10 000 kr och uppåt av kreditgivarna. Lånet tas utan säkerhet vilket innebär att banken inte tar någon säkerhet för att ställa ut lånet. Eftersom då kreditrisken blir större för kreditgivaren så tas en högre ränta ut. En normal ränta på ett privatlån är ca 5-6 procent. Jämför lån på lånapengarguide för en snabb överblick om marknaden.

Lånekalkyl

Lånekalkyl

En annan fördel med privatlån är att utbetalningstiden är snabb. Efter att du ansökt på lånet tar det ca 2-3 dagar innan du har pengarna. Med dagens teknik i form av Bank-ID identifierar du dig direkt vilket innebär att du då slipper att faxa papper fram och tillbaks. En del kreditgivare erbjuder också en betalningsfri månad. Tänk på att det brukar tillkomma en startavgift som betalas om din ansökan godkänns. Den ligger vanligtvis på på mellan 100 kr upp till 699 kr.

Comments are closed.